Nőgyógyászati és Reprodukciós Központ

Bejelentkezés : H-Cs: 8-16, P: 8-14
  Telefon : +36 (20) 252 9337

Szülészet – nőgyógyászat

Nőgyógyászati panaszok vizsgálata és ellátása

Legyen szó akár fertőzésre utaló tünetekről (hüvelyi folyás, alhasi fájdalom, vizelési panaszok), vérzészavarról, bőrelváltozásról vagy más nőgyógyászati panaszról, a helyben elvégzett vizsgálat és a szükséges laboratóriumi tesztek gyors diagnózist és célzott kezelést tesznek lehetővé. Leleteit elektronikusan, orvosi értékeléssel együtt juttatjuk el önhöz.

Nőgyógyászati szűrővizsgálatok

‘egészséges nő szeretnék maradni’: panaszmentes nőknek évente javasolt komplex szűrővizsgálat

A szűrővizsgálat az általános és a nőgyógyászati egészségre vonatkozó kérdésekkel indul, tartalmaz nőgyógyászati feltáró vizsgálatot, szükség szerint méhnyak szűrésre és/vagy mikrobiológiai vizsgálatra történő mintavételt, általános (bimanuális) nőgyógyászati vizsgálatot, nőgyógyászati (kismedencei) hüvelyi ultrahang vizsgálatot, emlővizsgálatot

szexuális úton terjedő betegségek szűrése: HPV, Chlamydia…

A humán papillómavírus (HPV) egyes törzsei a méhnyakrák kialakulásában, más törzsei különböző szemölcsös betegségek kialakulásában játszanak szerepet. A fertőzés gyanúja esetén a vírus kimutatása egyszerű, méhnyakból történő mintavétellel és speciális laboratóriumi vizsgálattal lehetséges. A Chlamydia fertőzés az aktív életet élő nők szexuális úton terjedő betegsége lehet, mely gyakran tünetek nélkül zajlik, de a kórokozó képes a belső női szerveket megbetegíteni, ezáltal krónikus alhasi fájdalmak, meddőség alakulhat ki. Vizsgálata a méhnyakból történő mintavétellel és speciális laboratóriumi vizsgálattal lehetséges.

Kismama gondozás

A kismama gondozás során a legkorszerűbb magyar és nemzetközi protokollok szerinti vizsgálatokat végezzük el, illetve ajánljuk. Képzett szülésznő teszi fel a rutin kérdéseket, minden alkalommal vérnyomás- és testsúlymérés, vizelet vizsgálat történik. Az orvosi konzultációt szükség szerint orvosi vizsgálat, tájékozódó ultrahang vizsgálat egészíti ki.

Szülészeti és nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok

A szülészeti és nőgyógyászati diagnosztikában szinte elengedhetetlen tájékozódó ultrahang vizsgálat helyben, várakozás nélkül elérhető. A kismama gondozás során előírt részletes ultrahang vizsgálatokat (I., II., III. és IV ultrahang szűrővizsgálat), valamint a genetikai betegségek szűrésére szolgáló kombinált tesztek ultrahang vizsgálatait külön előjegyzés alapján, ilyen vizsgálatok végzésében nagy gyakorlattal bíró, nemzetközi képzettséggel rendelkező  ultrahang specialisták végzik nagy teljesítményű ultrahang készülékkel.

A lombikbébi kezelésekben partnerünk a Reprosys Termékenységi Központ